Chcete vediet ktorá potravina Vám škodí? Zakúpte si testovaciu sadu!


Kvasnice

 

Ak Vám test ukázal pozitívne výsledky na pekárenské alebo pivovarnícke droždie, potom je potrebné ich vylúčiť úplne alebo znížiť spotrebu kvasníc na minimum.

 

Pozn. Pekárenské a pivovarnícke droždie predstavujú 2 typy rovnakého organizmu, a teda ľudia, ktorí reagujú na jedny, obyčajne reagujú aj na druhé.


Zo všetkých uvedených potravín je zrejme najťažšie vylúčiť práve droždie, pretože sa skrýva v mnohých spracovaných potravinách, teda je skutočne dôležité plánovať si jedálniček ešte
predtým, než začnete s eliminačnou diétou na kvasnice.


Živé kvasinky sa používajú pri príprave a spracovaní potravín, kde sa
premieňa cukor na oxid uhličitý a alkohol. Sú dobrým zdrojom vitamínu B,
avšak ten môže byť získaný aj z iných potravín, ako je mäso, ryby,
obiloviny, orechy a tmavá zelenina.


Aby sme zabezpečili konzumáciu stravy zbavenej kvasníc, je potrebné
vyhnúť sa ich prírodným zdrojom, rovnako ako tým, ktoré sa do potravín
pridávajú ako prídavné látky. Obmedzenie príjmu cukru v strave má taktiež
pozitívny účinok tým, že sa zabráni rastu kvasiniek v tráviacom systéme.

 Náhrada za kvasnice

 
  • sójovú omáčku môžete nahradiť opekaným sezamovým olejom
     
  • šampanské, Tequila, gin a vodka sú vyrobené prakticky bez kvasníc
     
  • chleby bez použitia kvasníc (so sódou) a iné alternatívy, ako sú Ryvita, ryža, zákusky a torty z ovsa a raže, perník
  • namiesto octu používajte citrónovú šťavu